Connect
To Top

5 tips voor hardlopen op warme zomerdagen

Met een aantal aanpassingen is het goed mogelijk op warme dagen te hardlopen, je moet alleen met een aantal dingen rekening houden.

Met een aantal aanpassingen is het goed mogelijk op warme dagen te hardlopen, je moet alleen met een aantal dingen rekening houden.

Tip 1 – Drinken!

Dit is natuurlijk een inkopper, maar zo belangrijk. Bij normale omstandigheden is voldoende drinken al van belang. Maar doordat je tijdens de zomer veel meer vocht verlies, moet je zeker blijven bijtanken.

Tip 2 – Wees realistisch

Een ding is zeker bij hardlopen op warme dagen, dat ik niet mijn normale niveau haal. Bewust ga ik dan ook terug in snelheid en loop ik niet te lange afstanden.

Tip 3 – Goed smeren

Deze tip is meer voor vooraf, smeer voldoende zonnebrandcrème op. Vorige zomer ben ik het een keer vergeten en geloof me  daar heb ik veel spijt van gehad. Vergeet je lippen trouwens niet, daar is de huid het dunst.

Tip 4 – Rustig afkoelen

Ik weet dat de verleiding groot is, maar jump na je training niet direct onder een koude douche. Ik plak altijd vijf minuten aan mijn training vast waarin ik even rustig uitloop en zo probeer mijn lichaamstemperatuur te verlagen.

Tip 5 – Tijdstip

Probeer zo vroeg of laat mogelijk te lopen, dan is de zon niet zo sterk. Don´t even think om tussen 11:00 en 16:00 te lopen, dan is de zon namelijk het felst.

Image: Flickr

1 Comment

  1. Margot

    jul 4, 2014 at 12:43

    Ik probeer mijn trainingen te verschuiven naar voor het werk ipv na het werk… Niets heerlijkers dan op een warme dag in de vroege frisse ochtend een loopje doen!
    En dat afkoelen doe ik eigenlijk zowiezo… Als ik thuiskom doe ik een andere tshirt aan en dan loop ik een kwartiertje wat rond in het huis en zo, want als ik meteen in de douche spring dan kom ik er gegarandeerd toch nog bezweet vanonder…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Hardlooptips

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten