Connect
To Top

Afvallen? Beginnen met hardlopen is goed, maar niet cruciaal

Het is treurig, maar hardlopen is niet dé manier om kilo’s kwijt te raken.

Mensen beginnen met hardlopen om diverse redenen, een populaire is afvallen. Ondanks dat wij iedereen aanmoedigen om te beginnen met hardlopen, is het mogelijk niet de perfecte manier om je lichaam klaar te stomen voor de zomer.

Je leest het goed.

Zoals in bovenstaande video wordt uitgelegd is beginnen met hardlopen super goed voor je gezondheid, maar je zal er waarschijnlijk niet veel kilo’s van afvallen. Een betere optie is om goed te kijken naar wat je gedurende de dag allemaal eet.

Julia Belluz, gezondheidsjournalist, las tientallen onderzoeken over dit onderwerp en kwam tot de conclusie dat ‘exercise’ zoals hardlopen en fitness een niet erg effectief wapen is tegen overtollig lichaamsgewicht.

Dr. Kevin Hall van National Institutes of Health legt het als volgt uit: “Exercise isn’t a weight loss tool per se, it’s probably the best single thing that you can do besides stopping with smoking to improve your health. But don’t look at it as a weight loss tool.”

Wat moet je dan wel doen om af te vallen?

De kern ligt in de uitspraak: ieder pondje komt door het mondje. Jij bepaalt zelf hoeveel calorieën je per dag binnenkrijgt, het aantal calorieën dat daar tegenover door je lichaam wordt verbrand kan je niet of nauwelijks beïnvloeden.

Exact weten hoe dit zit? Check de bovenstaande video en knal dit jaar nog naar je streefgewicht.

Geen video te zien? Bekijk ‘m dan op YouTube.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Health