Connect
To Top

Amsterdam Marathon Voorbereiding: Week 2

Met in totaal 70 km de eerste marathon voorbereidingsweek afgesloten. Belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ik mijn langzame duurlopen te hard heb gelopen. Sinds dat ik met een hartslagmeter van Garmin loop is dat wel duidelijk geworden.

De duurlopen in mijn marathon voorbereiding zijn opgedeeld in verschillende type, namelijk: langzame (ldl), rustige (rdl), ontspannen (odl) en stevige duurlopen (sdl). Elk type vertegenwoordigd een bepaald percentage van de maximale hartslag.  De volgende indeling hou ik aan: LDL = 70 – 75%, RDL = 75 – 80%, ODL = 80%, SDL = 80 – 85%.

De LDL van trainingsweek 1 liep ik met een gemiddelde hartslag van rond 150 / 155 hartslagen per minuut. Niveau RDL. Te hoog! Zelfs op dit niveau liep ik volgens mijn eigen beleving erg langzaam, dit werd bevestigd toen ik door twee gezette dames werd ingehaald. J begrijpt, nog langzamer om mijn hartslag te verlagen was op dat moment geen optie. Opdracht voor week 2 is duidelijk, LDL op  het gewenste hartslagniveau lopen.

Marathon voorbereiding: week 2

Deze week staan de volgende trainingen op de agenda:

  • Maandag: 40 minuten rustige duurloop (75 – 80%) (details)
  • Dinsdag: 30 minuten zwemmen
  • Woensdag: Intervaltraining, 2 km inlopen, 7 x 800 meter in 3.30 met een rustpauze van 3 minuten, 2 km uitlopen. (details)
  • Donderdag: 60 minuten ontspannen duurloop (80%) (details)
  • Zaterdag: 40 minuten rustige duurloop (75 – 80%) (details)
  • Zondag: 25 km langzame duurloop (zeer langzaam beginnen) (70 – 75%)

Op het moment van schrijven voel ik de langzame duurloop nog in mijn benen, ben erg benieuwd hoe de herstel loop vanavond verloopt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Logboek

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten