Connect
To Top

Dag 2012, Hallo 2013!

De laatste uren in 2012 tikken langzaam weg. Een mooi moment voor een terugblik en kick-off van 2013.

2012 in cijfers!

In 2012 liep ik twee marathons en dus ook twee voorbereidingsperiode. Met andere woorden ik heb flink wat kilometers gemaakt in 2012. In de afgelopen 12 maanden loop ik in iets meer dan 201 uur 2224 KM en verbrand daarmee 186.141 calorieën. Als je dit zou afzetten op de fastfoodindex dan zit je ongeveer op 376 Big Mac’s of 307 Whopper’s. Wow!

Lancering Runner’s High

2012 gaat natuurlijk de boeken in als het jaar van de lancering van de website die je momenteel bezoekt: runners-high.nl. Erg trots ben ik op het resultaat en de positieve reacties die ik sinds de lancering heb ontvangen. Wil nog niet zeggen dat Runner’s High af is. Alles behalve dat, het is een work in progress. Ik zal in 2013 blijven schrijven over mijn ervaringen in de hardloopwereld. Daarnaast wil ik meer gaan samenwerkingen met andere websites, merken en lopers! Het eerste resultaat is al in januari zichtbaar. Ik zal een reeks posts schrijven die mede mogelijk worden gemaakt door uitgeverij Arbeiderspers en Barbara Kerkhof & Miriam van Reijen. Alvast een kleine sneak peak over deze samenwerking lees je hier.

Beste gelezen artikel op Runner’s High

Sinds de lancering van www.runners-high.nl heb ik meer dan 100 posts geschreven over uiteenlopende hardlooponderwerpen. Onderstaand de vijf best gelezen posts van dag 1 tot en met gisteren!

  1. De Beste Gratis Hardloop Apps van 2012
  2. Hardloopmuziek, Runner’s High Spotify Playlist
  3. Hardlopen en Verkoudheid! De Feiten Op Een Rij!
  4. Garmin Lanceert Eenvoudig Hardloop Horloge
  5. Twitterrun Haarlem, De Routes!
Opmerking bij bovenstaand top vijf is dat de factor tijd niet is meegenomen. Sommige posts staan al geruime tijd online andere iets meer dan een maand. Extra leuk is daarom dat de Twitterrun post de top vijf heeft gehaald, dit artikel staat sinds half november online. Om je een idee te geven, de nummer 1 post staat sinds augustus online. Meer info over de Twitterrun vind je hier!

Marathon: Rotterdam én Amsterdam

Naast de lancering van runners-high.nl ben ik ook erg trots dat ik in 2012 twee marathons heb uitgelopen. In april liep ik Rotterdam en kwam ik in 4:05 over de finish. Afgelopen oktober was Amsterdam aan de beurt. Betere training en een bewuster dieet zorgden uiteindelijk voor een eindtijd van 3:36. Een verbetering van maar liefst 29 minuten!  Twee ervaringen die ik nooit zal vergeten. Een marathon lopen ga je de strijd aan met je lichaam en geest. Ongeacht de tijd die je loopt, is het iedere keer weer een prachtig moment als je de finishlijn passeert. In 2013 zet ik deze lijn voort met de deelname aan de marathon van Parijs in april.

Mooiste hardloopwedstrijd van 2012

In 2012 aan een aantal hardloopwedstrijden meegedaan. Leukste was toch wel de Wijckloop in aanloop naar de marathon van Amsterdam. Een lokaal, klein event in Wijk aan Zee. Vooraf geen enkel idee wat ik moest verwachten. Achteraf een leuke, maar ook zware loop door duinen en bos. Lekker veel onverhard, het was bijna een trailrun. Ik loop de 10K in 45 minuten en wordt daarmee 8e in het eind klassement. Lees hier mijn verslag van de Wijckloop. Eervolle vermelding voor de End of The World Race georganiseerd door de Running Junkies. 10K door Amsterdam op vrijdagavond, geen parcours wel 6 checkpoints. Lees hier mijn verslag van deze dope maar toch ook wel vreemde hardloopwedstrijd!

Beste hardloopmoment van 2012

Dat is natuurlijk de 3:36 die ik liep tijdens de marathon van Amsterdam. In 12 weken werk je naar een bepaald doel toe en die behaal je dan ook. Geweldig! Ook hier een eervolle vermelding: de onverwachtse goede tijd die ik liep tijdens de Westrandwegrun. Vier weken na de marathon van Amsterdam:, een halve marathon over een nog te openen snelweg. Veel wind en regen maakte het koud, maar uiteindelijk loop ik een 1:38:38. Lees hier mijn verslag van de Westrandwegrun!

Doelen 2013

2012 was mooi, 2013 ga ik dat nog eens dunnetjes overdoen. Onderstaand mijn doelen voor 2013.

  1. In 2013 wil ik minimaal 3000 KM lopen, dit betekend 250K per maand en 9K per dag.
  2. Trailrunning! Ik wil in 2013 mijn hardloopervaring verbreden en meer offroad gaan hardlopen, ofwel: Trailrunning. Later in de week meer over dit voornemen.
  3. Marathon finishen in een tijd onder de 3:30. In april zal ik een eerste poging doen tijdens de marathon van Parijs.
  4. Eerste ultramarathon lopen(50K).

2012 was een geslaagd jaar en daarmee een uitstekende bodem voor een succesvol 2013. Ik ben erg benieuwd naar wat het jaar gaat brengen. Wat was jouw mooiste loopmoment van 2012?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Logboek

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten