Connect
To Top

De Juiste Looptechiek in 6 Infographics

In dit artikel zes infographics die beginnende hardlopers voorzien van nogal wat looptechnische kennis. Voorvoetlanding, heupen en houding. Alle belangrijke elementen worden komen aan bod.

Toen ik begin 2011 begon met hardlopen en voor het eerst aaneengesloten meer dan tien kilometer liep, was ik zo blij. Ik had destijds nooit een hardloopcursus gevolgd of bij een loopgroep gezeten. Ik ben gewoon gaan lopen. Zonder schema of GPS-horloges en van loopapps wist ik toen het bestaan nog niet van af. Als ik de kans kreeg om die periode opnieuw te doen, had ik me zeker ingeschreven voor een cursus. Waarom? Vanwege de looptechniek.

Ik kan me voorstellen dat niet iedereen bij een loopgroep wil en zonder al te veel poespas begint met hardlopen. In dit artikel wil ik deze groep mensen een houvast bieden wat betreft looptechniek. Had ik toendertijd zeer nuttig gevonden. Onderstaand zes infographics die tips geven voor een goede looptechniek.

Door met je muis op de infographic te staan zal er geen nieuwe worden geladen. Op mobiel kan je swipen naar de volgende infographic.

Via onderstaande links kan je de individuele infographics downloaden.

Slide 1: How to improve your running form
Slide 2: Four simple steps to good form
Slide 3: How to run
Slide 4: (Re)learn to run with 4 simple steps to good form
Slide 5: Form check
Slide 6: How to run (correctly)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Hardlooptips

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten