Connect
To Top

Do’s en don’ts van een hardloopdate

Binnenkort op date? Uit eten en een filmpje is ook zo afgezaagd. Loopt je date ook hard, waarom dan niet samen een ontspannen stukje lopen. Net zoals een normale date heeft ook een zweetdate bepaalde regels.

Ga je binnenkort op date? Uiteten en een filmpje pakken is ook zo afgezaagd. Is je date ook een fanatieke loper? Waarom niet samen een ontspannen stukje lopen? Maar let op, net zoals een normale date heeft ook een zweetdate bepaalde regels.

In dit artikel vijf tips voor een perfecte zweetdate.

1. Draag bekende kleding

Net zoals bij een hardloopwedstrijd is het aan te raden om niet met een nieuw setje hardloopkleding naar je date te gaan. Het is verleidelijk, je wilt er op je best uitzien. Maar wat nu als je nieuwe tight of shirt niet lekker zit en voor schuurplekken zorgt? Wil je een smashing impression achter laten, maak dan een testloopje in je nieuwe setje.

2. Het is oké om te zweten

Je bent aan het hardlopen, dus zweten is oké. Maak je niet druk. Mocht je na je run nog koffie gaan drinken met je date (natuurlijk!) zorg dan dat je zoiets als baby whipes en deo bij je hebt, kan je je even snel opfrissen.

3. Tuffen?! Doe maar even niet

In je eentje of met je trainingsmaatjes is het prima, maar tuffen tijdens een zweetdate?! Hell no! Wat nou als je per ongeluk je date raakt. Probeer dat maar eens recht te lullen. Ook niet doen: boeren, scheten (duh!) en snot rockets (je neussnuiten zonder zakdoekje).

4. Let op de weg, niet op je date

Je wil natuurlijk zo veel mogelijk naar je date kijken, maar vergeet niet dat je aan het hardlopen bent. Dus, eyes on the road! Voordat je het weet struikel je en lig je languit op de grond. En dat is super awkward! Niet de indruk die je wil achterlaten.

5. Maak er een relaxed rondje van

Een zweetdate is geen wedstrijd. Je wil iemand beter leren kennen, kies daarom voor een tempo die voor beide comfortabel is zodat je lekker met elkaar kunt praten. Ook de route die je uitstippelt moet niet al te moeilijk zijn. Hoogtemeters? Forget it. Mits je natuurlijk naar een mooi uitzichtpunt loopt om de zonsondergang te checken.

Heb jij al eens een zweetdate gedaan? Yes! Wij zijn benieuwd naar je ervaring en tips!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Hardlooptips