Connect
To Top

Fijne 1e Editie Van De Loop Van De Leidsche Rijn

Een aangename temperatuur, snel parcours en goede organisatie zorgen voor een fijne dag hardlopen door de Utrechtse steden Vleuten en de Meern. Met als resultaat een goede prestatie met potentie!

Deze eerste Loop Van De Leidsche Rijn heeft zijn bestaansrecht deels te danken aan de ter ziele gegane Marathon van Utrecht. De financiële malaise waar deze marathon uiteindelijk kopje onder door is gegaan, was op de Loop Van De Leidsche Rijn niks van te merken. Bereikbaarheid, opzet van het eventterrein en de route waren allemaal dik in orde. Een fijn event!

Wat betreft de wedstrijd zal ik maar meteen met de deur in huis vallen. Ik klok een heerlijke 1:06:56. Gezien de afgelopen weken en de blessure een resultaat met potentie. In de voorbereiding naar de marathon van Amsterdam vorige jaar liep ik de Damloop (10 EM / 16 KM) in 1:12. Ik ben nu vijf minuten sneller zonder een echt fantastische voorbereiding.

Zoals bij vrijwel alle hardloopwedstrijden zijn de eerste kilometers altijd dringen. Veel lopers starten in een te snel startvlak en houden daarmee de boel enorm op. Zo ook vandaag in Vleuten, doel is dan om de ´schade´ zoveel beperkt mogelijk te houden. Ik kom ongeschonden deze beginperiode door en loop redelijk vlak de eerste vijf kilometer.

Nu het kaf zich van het koren heeft gescheiden krijg ik gezelschap van een dame. Op nagenoeg hetzelfde tempo lopen we zij aan zij de volgende vijf kilometer. Achteraf gezien zijn dit mijn beste kilometers. Ik merkte dat ik enorm veel energie kreeg van dit tijdelijke loopmaatje. Ik liep licht, erg soepel en mijn kuit hield zich koest.

Na het tien kilometer punt was de dame weg. Toen ik haar achteraf aansprak wist ze me te vertellen dat ze opeens ‘slappe benen’ had. Deze ontwikkeling in combinatie met de tegenwind op dit stuk van het parcours vielen me erg zwaar. Vrijwel iedere loop heeft wel een aantal bikkelkilometers, bij de Loop Van De Leidsche Rijn waren dat deze. Eenmaal in de laatste kilometer valt de druk weg en kan er toch nog een sprintje worden ingezet.

Een goede wedstrijd lopen en vervolgens ook nog een aantal uurtjes een tweetup met verschillende twitterbudies maakte voor mij de Loop van de Leidsche Rijn een zeer fijn event!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Races & Reports

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten