Connect
To Top

Hardloopapp Review: Runtastic

Na Endomondo (lees de review) en Nike+ (lees de review) is dit de derde hardloopapp review op runners-high.nl. De afgelopen week heb ik mijn trainingen gelogged met de gratis versie van Runtastic, een app uit Oostenrijk.

Review hardloopapp Runtastic

Na inloggen (via e-mail of Facebook) start je op het hoofdscherm. Dit is het epicentrum van de app, de eenheden (snelheid, duur, calorieën, etc) die hier worden vermeld kan je deels zelf bepalen. Vormgeving is niks op aan te merken. Navigatie naar de andere onderdelen gaat door middel van swipen. Links van het hoofdscherm worden je recente workouts weergegeven. Rechts krijg je een kaart te zien waarop nog meer eenheden vermeld staan. Nog een keer swipen en je komt op de pro pagina.

Niet alles is even duidelijk aan de app. Zo had ik pas na meerdere keren door, dat de eenheden op de hoofdpagina zelf gekozen konden worden. Vanaf gebruiksmoment nummer 1 heb ik mijn workouts niet kunnen uploaden en delen op Twitter en Facebook. Op miraculeuze wijze zouden mijn inloggegevens zijn gewijzigd. Aanpassen bij instellingen en vervolgens weer inloggen is het advies. Tot op heden de instellingen knop niet kunnen vinden. De pro-pagina is de meest frustrerende van de app. Deze is namelijk volledig gewijd aan functies die alleen op de pro versie zitten. Audiocoach, aanmoediging en auto-pauze, maken allemaal geen onderdeel uit van de gratis-versie.

Gelukkig is niet alles slecht aan Runtastic. Zo kan je direct na je workout extra gegevens toevoegen over het weer, de omgeving en je gemoedstoestand. Niks typen, eenvoudig via icoontjes. Je reeds gelogged workouts analyseren op de app kan uitgebreid. Tussentijden en eenheden die met elkaar worden vergeleken in een grafiek. Bekijk ook direct je workout in via Google Earth. Kansloos met ons 3G netwerk, I know. Wel leuk als je op wifi zit.

Verdict

Ja, je kan met Runtastic je workout vastleggen. Mijn probleem met de app is dat deze te minimaal is ingericht, zeker als je het vergelijkt met de concurrenten. Geen audio-coach en auto pauze, maar wel statistieken en Google Earth. De prioriteiten liggen naar mijn mening verkeerd. Analyseren van een workout die ik liever online via een groter scherm. Wat mij betreft hadden ze deze verdieping ook weg kunnen laten en daarvoor in de plaats de audio-coach en auto pauze als default moeten toevoegen. Functies die veel meer waarde hebben tijdens de training. Op een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 de ultimate runner’s high is. Krijgt Runtastic een 2,51.

Download Runtatic via Google Play

Note: In deze review bespreek ik de Android versie van Runtastic. Ondanks dat de iphone versie van Runtastic naar alle waarschijnlijkheid hetzelfde is doe ik over deze versie geen uitspraken. Voor de review gebruikte ik de Samsung Google Nexus, met Android 4.1.1.

4 Comments

 1. Annemiek

  dec 9, 2017 at 11:08

  Ik heb sinds 2 weken een runtastic. Nu gaat deze een paar keer per week, spontaan terug naar 0…hierdoor zijn de gegevens mbt activiteit tot dat moment die dag gewist.
  Ik heb al 2 keer gereset maar dat kan m.i. niet de bedoeling zijn. Hoe nu verder?

 2. geert cornelissen

  jul 30, 2015 at 08:44

  Hallo Tim,sinds mijn horloge defekt is gebruik ik runtastic pro,ik heb al vele aps gebruikt (in feite allemaal) maar runtastic is wel de meest exakte in km en omdat ik natuurlijk de pro versie heb wat maar 2 euro was heb ik geen problemen met autopauze enzv.

 3. Tim Baks

  aug 4, 2014 at 21:24

  Hallo Frank,
  Dank voor je vraag. De verschillen komen veel voor en blijven een raadsel, mogelijk kan het aan de toestellen liggen. Ik heb er zelf geen goede verklaring voor. Zo liep ik afgelopen zondag 34 km (vastgeleged met TomTom Cardio GPS-horloge), ik uploadde de activiteit naar Strava en Runkeeper. Runkeeper interpreteerde het als 43 kilometer. Bizar groot verschil, toch?
  Mocht je nog achter het antwoord komen, laat me het dan weten.
  Gr. Tim

 4. Frank

  aug 4, 2014 at 18:46

  Ik loop samen met mijn vrouw met runtastic pro,
  Als ik op 5 km zit zit mijn vrouw op 5,7 km raar want wij lopen naast elkaar
  Wat kan dit zijn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Hardloopapps

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten