Connect
To Top

Hardloophoogtepunt van het jaar

Met nog een maand te gaan tot het letterlijke hoogtepunt van het jaar, ben ik beland in de laatste maar oh zo belangrijke fase van mijn voorbereiding op de OCC ultratrail in Frankrijk.

Met nog exact 25 dagen staat mogelijk het hoogtepunt van 2014 voor de deur. Op 28 augustus ga ik aan de zwaarste uitdaging tot nu toe in mijn hardloopcarriere beginnen: 53 kilometer rondom de Mont Blanc. Van het Zwitserse plaatsje Orsières naar het Franse skioord Chamonix. Prachtig geasfalteerde paden zullen er niet bij zijn. Nee, dit zijn smalle, onverharde paadjes die ver van de bewoonde wereld zijn verwijderd.

Onder het motto ‘train hard, race easy’ maak ik de afgelopen weken trainingsweken van gemiddeld 90 kilometer. In de aankomende weken zal ik daar nog een schepje bovenop doen. Om in mijn zwaarste week 110 kilometer aan te registreren. Een omvang die ik nog nooit heb bereikt. Het gevaar van overtraining en blessures liggen op de loer. Om dit te voorkomen wissel ik dan ook waar mogelijk intensieve trainingssessies af met rustige, ontspannen loopjes waar mijn hartslag niet boven de 135 BPM mag komen. Daarnaast is luisteren naar je lichaam van essentieel belang, zo af en toe een dagje rust is geen schande.

[sws_highlight hlcolor=”fbfac7″] Lees mijn gehele gastbijdrage op runandrearun.nl. [/sws_highlight]

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Logboek

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten