Connect
To Top

Hardloopmuziek voor glycogeenloze kilometers tijdens de marathon

Een poging om een top tien samen te selecteren bestaande uit nummers die je door de zware laatste kilometers van een marathon heen trekken.

Muziek heeft sinds mijn tienerjaren altijd een belangrijke rol gespeeld. Mijn voorkeur is misschien wat veranderd, maar nog steeds luister ik graag naar muziek. Onderweg naar mijn werk, in de supermarkt terwijl ik boodschappen doe of tijdens het hardlopen. Hardlopen en muziek gaan goed samen en ook de wetenschap denkt er zo over.

Een paar weken terug tijdens een rustig duurloop begon ik in mijn hoofd een lijstje op te stellen van nummers die ik heel graag in de glycgeenloze, laatste fase van een marathon zou willen horen. Het idee bleef plakken en zo was ik ook na de run aan de lijst aan het sleutelen. En er is voldoende keuze. Kijk alleen al naar de Runner’s High-playlist op Spotify, deze lijst bevat al ruim 8 uur aan hardloopmuziek. Dit terugbrengen naar een top tien is een uiterst lastige en secure taak, maar na veel wikken en wegen is het me gelukt en ben ik op de onderstaande playlist gekomen.

Ik ben me er maar al te goed van bewust dat deze top tien zeer persoonlijk is, maar mogelijk staat er een nummertje tussen waarvan ook jouw bloed harder gaat stromen. Of misschien ben je het er wel helemaal niet mee eens. Kan ook natuurlijk.

Ik ben benieuwd naar jouw powersongs. Deel ze met me op Twitter of Facebook!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Hardloopmuziek

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten