Connect
To Top

Hardlopen En Luisterboeken – Great Match!

Sinds een aantal weken luister ik tijdens mijn looptrainingen naar luisterboeken. Geen pompende beats of hippige hitjes, maar literaire heavyweights door de headphones!

Mijn vriendin is al enige tijd grote fan van luisterboeken. Ieder moment dat ze even kan, drukt ze op play en stapt ze in de wereld van Koch, Bernlef, Noort of Elsschot. Zelfs een hoorcollege over het kapitalisme laat ze niet links liggen. Vorig jaar mocht ze daarom zelfs plaats nemen in de jury van de Esta Luisterboeken Awards.

Wanneer mijn vriendin en ik samen in de auto op weg naar vrienden of familie geen zin hadden in het gekwek en Britney’s van deze tijd, stelde ze steeds vaker voor om een luisterboek op te zetten. De Chinese Revolutie ging mij wat te ver maar Maarten van Rossem over de crisis daarentegen…. Zodoende begaf ik mij ook in de wondere wereld van het luisterboek. Verder dan deze autoritjes kwam het lange tijd niet. Totdat er een aantal weken geleden het luisterboek van John Grisham’s Advocaat van de Duivel op tafel lag. Een prima start van mijn luisterboekcarrière, vind je ook niet?

Ik verwachtte dat een luisterboek te weinig energie gaf. Schijn bedriegt! Inmiddels is Grisham van mijn playlist verdwenen en heeft Herman Koch het diner al afgerekend. Momenteel halfway in Saskia Noorts Nieuwe Buren. Volgens mijn vriendin geen chicklit, na flink wat hoofdstukken denk ik daar anders over. Maar er hangt wat in de lucht, ik zal het boek niet naast me neerleggen.

Wat ik zo lekker vind aan luisterboeken tijdens het hardlopen is dat je je in een soort van schijnwereld bevind, terwijl je je kilometers maakt. Alsof je aan de zijlijn staat van iemand anders zijn leven. Bijkomend voordeel: met mijn wekelijkse trainingsuren, luister ik in ongeveer twee weken een boek uit. Met een papieren boek is dat een utopie.

Dus, upload een keer een boek in plaats van je favo hardloophitjes. Erg benieuwd naar jouw ervaring!

5 Comments

 1. Tim Baks

  nov 23, 2013 at 17:44

  Ik heb een aantal luisterboeken gekocht via Bol.com en amazon.com. Kan je ook zeker Storytel.nl aanraden, een soort van Spotify voor luisterboeken. Een bedrag per maand, voor unlimited access tot Nederlandse en Engelse luisterboeken. Succes!

 2. Demi

  nov 23, 2013 at 11:01

  Maar kopen jullie deze luisterboeken dan of hebben jullie download tips voor me :)?

 3. Erwin Kuiper

  feb 15, 2013 at 20:56

  Ik ben zelf fan van de boeken van Stieg Larsson. Met name thrillers lopen lekker weg…

 4. @tim_runnershigh

  feb 15, 2013 at 08:05

  Leuk Erwin! Nog aanraders?

 5. Erwin Kuiper

  feb 15, 2013 at 07:50

  Ik heb ook al een aantal runs gedaan en geluisterd naar luisterboeken en ik vind het geweldig. Je loopt toch altijd iets langer om toch het hoofdstuk even af te luisteren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Hardlooptips

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten