Connect
To Top

Hardlopen In Amerika: Austin

Momenteel verblijf ik in de Lone Star State, of wel Texas. Mijn eerste keer in het land waar iedereen de American Dream nastreeft. Op 7 april loop ik de marathon van Parijs. Ondanks vakantie, moeten er dus wel de nodige kilometers gemaakt worden.

Ik vertrek in winterse omstandigheden naar de states. Eenmaal in Amerika zijn de omstandigheden van een heel ander niveau. Strak blauwe lucht en een krachtig zonnetje duwen de temperatuur overdag al snel richting de 25 graden.

First stop van mijn trip is de capital van Texas, Austin. Op het moment van aankomst is het SXSW festival in volle gang. Na een avond door te hebben gebracht met een paar plaatselijke biertje en mijn jetleg, is het de volgende ochtend tijd voor mijn eerste hardloopkilometers op Amerikaans grondgebied. Na een aantal searches op Google blijkt dat mijn verblijfplaats niet heel ver verwijderd is van de Shoal Creek Trail. Een trail van ongeveer vijf kilometer die door een groot deel van Austin loopt en uiteindelijk eindigt bij Colorado River.

Running in Amerika; Austin

Rond acht uur in de ochtend trek ik de deur van mijn appartement dicht en vertrek richting Shoal Creek Trail. Het voelt nog wat nog koel aan, zo’n temperatuur die vooraf gaat aan een prachtige dag. Heerlijke omstandigheden. Op de planning staat een tempoloop, die ik – vanwege het missen van een intervaltraining eerder deze week – iets sneller inzet dan normaal.

De Shoal Creek Trail is een deels verhard pad met op een enkele plek zelfs alleen keien door een klein beekje. Ik geniet! De combinatie van stad, weersomstandigheden en de trail maken het een fantastische ervaring. Vanwege werkzaamheden mis ik de laatste 250 meter van de trail. Via een omweg kom ik aan bij de Colorado river, een natuurgebied aan de rand van downtown Austin.

Op het onverharde pad rond de rivier schakel ik terug naar marathontempo en loop een ronde om de rivier. Onderweg kom ik veel lopers tegen. Ik ben onder de indruk van het aantal, dit ken ik niet uit Nederland. Wel begrijpelijk trouwens dat alle locals hier hun kilometers maken. Het is een aangename omgeving, veel groen, brede paden en verschillende kraantjes is het gebied ideaal voor hardlopers.

Eenmaal rond besluit ik om niet via de Shoal Creek Trail terug te lopen, maar via downtown Austin. Ondanks dat het wel dope is om door het centrum van een dergelijke grote stad te lopen, heb ik er spijt van. De vele stoplichten onderweg maken het een onplezierig route.

Al met al loop ik 13 heerlijke kilometers door Austin. Een top begin van mijn vakantie in Texas. In een volgende blog zal ik verslag doen van mijn running ervaringen in Dallas.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Logboek

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten