Connect
To Top

Hardlopen in Amerika; San Antonio

Deel vijf van mijn hardloopavontuur in Amerika, speelt zich af in San Antonio. Deze stad in het zuid-westen van Texas is op Houston na de grootste stad in de Lone Star state en is onder meer bekend van Spaanse missies, Alamo en de River Walk.

Met San Antonio komt het einde van mijn roadtrip door de Lone Star State inzicht. Hierna weer terug naar Austin, de startplaats van mijn roadtrip. Hardloopwise was San Antonio helemaal geen verkeerde stad. Ook hier lagen de mogelijkheden niet voor het oprapen, maar eenmaal op de juiste spot was het genieten.

Running in Amerika; San Antonio - Downtown Reach.

Riverwalk

Amsterdam heeft het Leidseplein en het Rembrandtplein. In San Antonio hebben ze de Paseo Del Rio ofwel de River Walk. Een plek waar alle toeristen (helaas ik ook) naartoe gaan. Een fuik van matig eten voor te veel geld en opdringerige straatmuzikanten.

In de laatste dagen voor mijn vertrek kwam naar voren dat de River Walk de place to be was om hard te lopen. Heel San Antonio en alle businesspeeps zouden het doen. Terwijl ik naast twee hele dikke Amerikanen een in de magnetron opgewarmde burrito aan het eten was, kon ik me niet voorstellen dat dit de beste spot was in San Antonio om te lopen. Gelukkig was mijn research niet grondig. De River Walk is onderdeel van een groter geheel.

Zowel voor als na de River Walk zijn prachtige ‘districten’ ontwikkeld waar San Antonio komt om te ontspannen. Resultaat is een indrukwekkende 20 kilometer van prachtig aangelegde en goed onderhouden paden langs de San Antonio river. Deze city trail begint bij de San Antonio Zoo en loopt helemaal door tot aan Mission Espada, de eerste in zijn soort in Texas.   

Genieten

Running in Amerika; San Antonio - Downtown Reach.

De populariteit van dit gebied is de volgende ochtend tijdens mijn eerste San Antonio run goed te merken. Tijdens een tempoloop van ongeveer 12 kilometer kom ik vele lopers tegen, ook de dag erna in een ander deel kom ik veel hardlopende SA’ers. Met de fijne weersomstandigheden (16 graden, zon) is het genieten.

Alamo 13.1

Leuke bijkomstigheid tijdens mijn laatste run in San Antonio was de Alamo 13.1. Een halve marathon waarvan het parcours deels overlapte met die van mijn. Sterker nog, op de terugweg loop ik zelfs even de deelnemers tegemoet. Met een aantal cheers probeer ik mijn aanwezigheid op het parcours wat minder ongemakkelijk te maken. Ik zie bij geen enkele deelnemer een teken van waardering. Maar who blames them, ik zou het ook a-relaxed vinden om  een tegenligger tegen te komen tijdens een wedstrijd.

Next Up

Laatste verslag van mijn Running in Amerika serie komt uit Austin, de plek waar ik deze roadtrip begonnen ben. Erg veel zin om weer in de “Live Music Capitol of the World” zoals Austin ook wel wordt genoemd kilometers te maken.

Lees de eerder verschenen Running in Amerika verslagen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Logboek

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten