Connect
To Top

Hardlopen op Isla Holbox, Mexico

Isla Holbox is een eiland ten westen van Kaap Catoche, voor de kust van Mexico. Onverharde wegen en weinig verkeer maken het een prima omgeving om te hardlopen.

Inmiddels heb ik al op veel verschillende plekken op de wereld gelopen, een tropisch eiland daarentegen  stond nog op mijn bucketlist. Recent is daar verandering in gekomen vanwege mijn vakantie op Isla Holbox. Een eiland ten westen van Kaap Catoche, voor de kust van Mexico.

Met de Marathon van Rotterdam en de Grand Trail de Bouillon in het vooruitzicht moest ik ook op Isla Holbox kilometers maken. Gelukkig leent het eiland zich prima voor dit soort activiteiten. Alle wegen zijn onverhard, er is weinig verkeer en het weer is uitstekend. Dat laatste is misschien ook meteen wel een nadeel. Het weer is te goed, als de zon eenmaal op is, is het snel te warm. Ik heb al mijn loopjes ’s ochtends vroeg gedaan. Voor een lange duurloop ben ik zelfs om 05:00 opgestaan. Voordeel hiervan is dat je een prachtige zonsopgang kan meemaken. Ik had zelfs nog het geluk van een volle maan, die op hetzelfde moment aan de andere kant van het eiland aan het ondergaan is.

Gewapend met mijn GoPro heb ik een van mijn loopjes opgenomen, in de bovenstaande video een samenvatting van je allemaal ziet wanneer je gaat hardlopen op Isla Holbox. Onderstaand het rondje van vijf kilometer die ik liep, inclusief download link van het .gpx-bestand.

Download .gpx-bestand (rechter muisknop, link opslaan als).

[sws_grey_box box_size=”100%”] Love what you are reading? Volg Runner’s High op Twitter, Facebook of Google+ en ontvang iedere dag looptips, inspiratie en andere coolness in je timeline.[/sws_grey_box]

2 Comments

  1. Tim Baks

    apr 6, 2014 at 07:21

    Dank Rudi!

  2. Rudi

    apr 6, 2014 at 05:12

    Mooi plaatjes Tim! En lekker muziekje! Jaloers! Ik lees je blogs met veel plezier. Keep on running &writing!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Logboek

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten