Connect
To Top

Herstelvoedsel: Pannenkoeken

Herstellen van je training doe je door direct na training goed te eten. In deze post een recept voor pannenkoeken bomvol eiwitten en proteïne. Lees verder!

Trainen betekent herstellen! Herstellen doe je door uit te rusten en de juiste voedingstoffen te eten. In deze post een pannenkoekenrecept waar je die voedingsstoffen zeker mee hebt gecovered.

Als je het over herstelvoedsel hebt, denk je niet direct aan pannenkoeken. Dit greatist.com recept combineert daarentegen het vezelrijke havermout, met het eiwit van 4 eieren en magere kwark. Met andere woorden: barstensvol proteïne en eiwitten.

Ingrediënten

Havermout is naast vezels rijk aan vitamine B1, fosfor en magnesium. In sommige kringen wordt havermout ook wel een ‘superfood’ genoemd. Magere kwark bevat weinig vet en is, net zoals de eiwit uit de eieren, rijk aan eiwitten die weer helpen bij het herstel van je spieren.

  • Eiwit uit 4 eieren.
  • 60 gram havermout
  • 60 gram magere kwark
  • ⅛ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel puur vanille-extract

Het beslag is vanwege de ingrediënten niet zo dun als het beslag van de pannenkoeken die je moeder of oma vroeger voor je maakten. Dit beslag is dikker en verspreid daarom ook niet zo makkelijk in de pan. Ik maakte dan ook kleine pannenkoeken met een diameter van ongeveer 15 centimeter. De pannenkoekjes zijn ook redelijk dik en reizen vanwege het bakpoeder in pan nog iets.

Bereiding

Bereiden is super easy. Nadat je de bovenstaande ingrediënten goed hebt mixed, schep je een beetje in een hete koekenpan. Zodra het beslag gaat borrelen, flip je de pannenkoek en laat je deze nog eens 60 seconden bakken. Voila, de pannenkoek is klaar! Lekker met vers fruit zoals stukjes banaan of gewoon jam.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

More in Voeding

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten