Connect
To Top

Maaltijd Maandag – Binnen 30 Minuten In Indonesië

Eind 2012 is het Hardloperskookboek van Barbara Kerkhof en Miriam van Reijen, hier op Runner’s High een aantal malen aanbod gekomen. Het boek staat bomvol heerlijke recepten, die stuk voor stuk iets toevoegen aan het dieet van een hardloper. Daarnaast bevat het Hardloperskookboek een theoretische kant waarin de belangrijkste voedingsstoffen worden uitgelicht. Van koolhydraten en eiwitten tot en met vitamines en aminozuren. In samenwerking met de makers en de uitgeverij heb ik het boek voor de releasedatum van 1 februari al mogen lezen.

In de aankomende weken zal  ik een aantal recepten uit het Hardloperskookboek zelf maken. Recept van deze week: Binnen 30 minuten in Indonesië.

Binnen 30 Minuten In Indonesië

 

Dit Indonesische gerecht zit vol met groenten en heeft een lekker bite vanwege de spaanse peper. Elke portie bevat circa 700 kcal, waarvan 29,6 gram eiwit, 82,8 koolhydraten en ruim 20 gram goede vetten.

Je hoeft geen Jr. Master Chef te zijn om dit gerecht te maken. Met een aantal eenvoudige handelingen tover je een dampend potje Indonesië voor je waar Lonny Gerungan trots op is. Verwarm olie in een wokpan. Voeg een voor een, steeds na 1 minuut, Spaanse peper, knoflook, wortel, ui en paksoi toe. Kook water in een aparte pan en week de eiernoedels gedurende 4 minuten: maak los met een vork. Meng de noedels door de groenten en voeg de pindakaas, sojasaus, gember en het geklutste ei toe. Even goed doorroeren totdat het ei gestold is. Et voila, dinner is served!

Maaltijd Maandag - Binnen 30 Minuten In Indonesië

 

Ik hou wel van dit soort recepten. Snel, voedzaam én gezond. Voor het bereiden van dit gerecht wil ik je wel een aantal tips meegegeven. Hou bij het wokken van de groente het vuur in de gaten. Bij mij ging het redelijk snel, minuut per groenten was wat aan de lange kant met bijna fatale aanbak perikelen als gevolg. Verder: RODE PEPER! Op een of andere manier weet ik mezelf altijd te pijnigen als ik met rode peper kook. Bijvoorbeeld rustig naar de wc gaan direct na het snijden van dit duivels scherpe goedje of lekker in mijn ogen wrijven. Au! Knoop dit in je zakdoek. Ik ben je ezel, zodat jij je niet meer aan dezelfde steen hoeft te stoten.

Op de foto in het boek ziet dit gerecht er een stuk smakelijker uit. Bij mij was het eindresultaat meer een kleffe boel, zie de bovenstaande foto.  Maar kleffe boel of niet, dit gerecht ga ik zeker nog een keer maken. Lekker!

Binnen 30 Minuten In Indonesië en nog veel meer heerlijke gerecht vind je in het Hardloperskookboek van Barbara Kerkhof en Miriam van Reijen. Meer over de auteurs onder andere op Twitter, @BarbaraKerkhof en @miriamvanreijen.

[box] Het Hardloperskookboek is vanaf 2 februari 2012 te koop bij o.a. Bol.com.[/box]

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Voeding

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten