Connect
To Top

Maaltijd Maandag – Magere Meatloaf

In de afgelopen weken is het Hardloperskookboek van Barbara Kerkhof en Miriam van Reijen al een aantal malen op Runner’s High aanbod gekomen. Het boek staat bomvol heerlijke recepten, die stuk voor stuk iets toevoegen aan het dieet van een hardloper. Daarnaast bevat het Hardloperskookboek een theoretische kant waarin de belangrijkste voedingsstoffen worden uitgelicht. Van koolhydraten en eiwitten tot en met vitamines en aminozuren. In samenwerking met de makers en de uitgeverij heb ik het boek voor de release al mogen lezen.

In de aankomende weken zal ik een aantal recepten uit het Hardloperskookboek klaar maken. Deze week: Magere Meatloaf

Hardloperskookboek: Magere Meatloaf

Lekker een gezonde burger, helemaal niks mis mee. In dit geval niet een ‘gewone’ burger zoals we die allemaal wel eens gegeten hebben maar een volkoren (natuurlijk) broodje met een slice van een zelf gemaakte meatloaf. Nee, geen Paradise by the Dashboardlight, in Nederland noemen we dit gehaktbrood. Met een twist, dat dan weer wel. In deze meatloaf – ik blijf het zo noemen, want doper – geen 100% gehakt vulling, wel een hele courgette, groene paprika en nog een aantal andere groente. Het gehakt is een combinatie van runder- en kalkoengehakt.

Net zoals de vorige twee gerechten een easy dish. Hou ik wel van. Wachttijd daarentegen is lang. Minimaal 45 minuten in een voorverwarmde oven. Ik zeg minimaal, omdat mijn meatloaf nog tien minuten langer moest blijven bakken. Naast het bakken zijn snijden en mengen de enige Jamie Oliver skills die je nodig hebt. Nu heb ik het wel gepresteerd om een hele meatloaf te verpesten, dit lag aan mijn ontbrekende wiskundeknobbel. Mental note: 0,5 dl is geen halve liter water.

Maaltijd Maandag - Magere Meatloaf

 

Enfin, ik heb dus twee pogingen nodig gehad om deze magere meatloaf bruin te bakken. Niet helemaal tevreden met het eindresultaat, want van die mooie plakken als hierboven afgebeeld waren lone gone. Desalniettemin, lekker. Beetje ketchup – of mayo als je laks hebt aan de calorieën –  op het volkoren broodje. Vergeet sla en de uien niet. Als dit broodje een facebook post was had ik em geliked.

[box]Het Hardloperskookboek is vanaf 1 februari 2012 te koop bij o.a. Bol.com.[/box]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Voeding

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten