

In de afgelopen weken is het Hardloperskookboek van Barbara Kerkhof en Miriam van Reijen al een aantal malen op Runner’s High aanbod gekomen. Het boek staat bomvol heerlijke recepten, die stuk voor stuk iets toevoegen aan het dieet van een hardloper. Daarnaast bevat het Hardloperskookboek een theoretische kant waarin de belangrijkste voedingsstoffen worden uitgelicht. Van koolhydraten en eiwitten tot en met vitamines en aminozuren. In samenwerking met de makers en de uitgeverij heb ik het boek voor de release al mogen lezen.
In de aankomende weken zal ik een aantal recepten uit het Hardloperskookboek klaar maken. Deze week: Romige Kippasta Voor Twee.
Romige Kippasta Voor Twee
Dit is een koude salade vol met voedingstoffen zoals eiwitten (34,6 gram), koolhydraten (79,3 gram) en vezels (9,1 gram). De bereiding van deze pastasalade is bijna zo eenvoudig als aap noot mies. Kook als eerste de pasta. Snipper, snij of rasp ondertussen alle groente en de gerookte. Zodra de pasta gaar en afgekoeld is vermeng je het met alle ingrediënten. Volgende stap is het ‘romige’ deel, meng alle dressing ingredienten met elkaar. Et voila, romige kippasta is done!
De snelheid waarmee je deze pastasaslade met gerookte kip bereid is een groot voordeel. Het zijn een aantal kleine handelingen, dus perfect voor na een intensieve looptraining. Bereid het snijwerk voor en je hoeft in principe alleen de pasta te koken en alle ingrediënten met elkaar te mengen. Binnen 30 minuten staat er een frisse, maar stevige pastasalade op tafel vol met knapperige groente. Let bij het opmaken van de borden wel op het verdelen van de dressing. Deze is dik, te veel kan de salade tot een grote klont maken.
Lekker gerecht, maar als hoofdgerecht vindt ik het minder geslaagd, zeker nu in de winter. Wat mij betreft echt een zomergerecht, eventueel komt het nog beter tot z’n recht als een sidedish.
[box] Het Hardloperskookboek is vanaf 1 februari 2012 te koop bij o.a. Bol.com.[/box]