Connect
To Top

Meedoen! Koning van Spanje Trail

April 2013 loop ik mijn 3e marathon, als alles goed verloopt duik ik onder de 3:30 en zet ik hiermee een nieuw pr neer. Parijs is de plek waar dit scenario zich moet gaan afspelen. Start op de Champs Elysees, 42.195 meter door de Franse hoofdstad langs landmarks als Place De La Bastille, Notre-Dame en de Eiffeltoren. Een prachtige toevoeging aan mijn nog prille hardloopcarrière.

Het is de bedoeling dat ik in de aankomende jaren marathons zal blijven lopen. Om meer diversiteit aan mijn carriere toe te voegen wil ik in 2013 gaan trailrunnen. Trailrunning is volgens de uitstekende website Mud, Sweat & Trails, Off-Road hardlopen. Hardlopen door de natuur, over smalle paadjes en natuurlijke hindernissen zoals heuvels, rotsen en beekjes bedwingen.

Op afgelopen 1e kerstdag deze voornemen maar direct serieus opgepakt en me ingeschreven voor de Koning van Spanje Trail. Een wedstrijd over 31,6K in het Limburgse landschap, Gulpen. Deze trail dankt zijn naam aan de start & finish locatie in Gulpen: de Koning van Spanje beklimming. Een heuvel die door de Koning van Spanje tijdens de veldtochten door den Nederlanden gedurende de 80-jarige oorlog werd bezet. Een pittige beklimming. Deze beklimming vormt voor de start van het parkoers.

Ik ben super benieuwd hoe ik de Koning van Spanje Trail ga ervaren. Is de 31,6K een stap te ver? Had ik er beter aan gedaan om eerst de mini-trail van 16,8K of de start-to-trail run van 9,4K te lopen? Time will tell! Ik denk dat de km / reistijd verhouding in elk gevak dik in orde is en laten we de prachtige Limburgse contreien niet vergeten. Een nieuw hoofdstuk in mijn hardloopcarrière!

Inmiddels zijn de 16.8K en 31,6K afstanden helemaal vol, het maximaal aantal deelnemers (totaal 850 deelnemers) is bereikt. Trailrunning is hot!

Meer info over de Koning van Spanje Trail op Mud, Sweat and Trails website!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Races & Reports

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten