Connect
To Top

Van minder serieuze aard: de mijl op zwemvliezen

De recent afgestudeerde student Zach Miller loopt met zwemvliezen aan zijn voeten de mijl in 5:48 minuten en verpulvert daarmee bestaand record.

De mijl is in de atletiekwereld een beetje een vreemde eend in de bijt. De afstand is geen programmaonderdeel van de grote atletiekwedstrijden zoals bijvoorbeeld de Olympische Spelen of het WK, toch is het in de ogen van de IAAF een officiële afstand en heeft daarmee ook een wereldrecord. Momenteel is de Marokkaan Hicham El Guerrouj met 3:43:13 minuten de snelste heer (video), Svetlana Masterkova uit Rusland is met een tijd van 4:12.56 minuten bij de dames de snelste ooit (video).

Is de mijl dood? Zeker niet! Jaarlijks worden er nog wedstrijden over de afstand gehouden en deze liegen er niet om. Zo is er tijdens de Millrose Games in New York City de Wanamaker Mile en de Dream Mile tijdens de Bislett Games in Oslo. Van minder serieuze aard – er staat dit jaar wel een WK gepland – is de Beer Mile waar de deelnemer iedere rondje op een atletiekbaan een blikje bier op moet drinken. Het wereldrecord op de Beer Mile is momenteel in handen van de Amerikaan James Nielsen, hij volbracht de 1600 meter in de 4:57:7 minuten.

Nog minder serieus, maar wel een nieuw record, is de prestatie van de recent afgestudeerde Zach Miller. Hij volbrengt de mijl op zwemvliezen (!!) in 5:48 minuten en dat is ruim onder de tijd die momenteel door het Guiness Book of World Records als snelste tijd wordt erkend. Kijk de prestatie van Miller in bovenstaande video of op YouTube.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

More in Koffiepraat

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten