Connect
To Top

Elvis wint marathon in Las Vegas

The King of Pop is uit zijn as herrezen en terug als marathonloper.

Afgelopen weekend vond in Las Vegas de Rock ’n Roll Las Vegas Marathon plaats.

Ongeveer 30.000 hardlopers deden over verschillende afstanden mee. Het event is een van de twee momenten in het jaar dat de ’The Strip’ wordt afgesloten van verkeer. Ieder jaar staan weer duizenden toeschouwers langs het parcours om de deelnemers aan te moedigen.

Dit jaar zagen ze Elvis dus winnen.

Het was de eerste keer dat Mike Wardian deelnam aan een marathon als Elvis. De Amerikaan wist de marathon in 2:38:04 uur te winnen. Daarmee hield hij niet alleen nipt de nummer twee achter zich, ook vestigde hij een nieuw Guinness World Record voor snelste marathon in een Elvis-kostuum.

Het oude record stond op naam van de Brit Ian Sherman, hij liep in 2009 de Seattle Marathon in een Elvis-kostuum en wist toen de 42.195 meter in 2:42:52 uur af te leggen.

Naast deze overwinning in Las Vegas vestigde de 42-jarige Wardian deze maand nog een mooi record. Nadat hij de New York City Marathon eerder deze maand in 02:33:18 uur wist te volbrengen (2e in zijn leeftijdsklasse), werd hij bekroond tot de snelste loper van alle World Marathon Majors. Hij liep Tokyo Marathon, Boston Marathon, Londen Marathon, Berlijn Marathon, Chicago Marathon en New York Marathon in een gemiddelde tijd van 2:31:09 uur.

Wij zijn benieuwd. In wat voor gek kostuum heb jij wel eens een hardloopwedstrijd gelopen?

Via: Competitor

1 Comment

  1. Hans

    nov 21, 2016 at 22:15

    Heel irritant dit. Ik heb helaas weinig talent maar vind hardlopen leuk. Voorbijgelopen worden door mensen in gekke pakjes, daar zit ik echt niet op te wachten. Heeft toch een behoorlijk ‘kijk mij eens goed zijn ‘ gehalte.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Koffiepraat