Connect
To Top

Op weg naar de Chinese Muur: hoe ga ik dit in godsnaam doen?

Van ‘De Trap’ op het stationsplein in Rotterdam naar de Chinese Muur. 380 traptreden als kick-off voor een episch hardloopavontuur.

Ik word wakker met enorme spierpijn. Mijn kuiten en bovenbenen lijken in brand te staan. Gisteren beklommen Chris en ik als zogenaamde epische uitdaging twee keer ‘De Trap’, die het stationsplein van Rotterdam momenteel verbindt met het Groot Handelsgebouw. 380 traptreden in totaal. En nog eens tien kilometer hardlopen door Rotterdam.

Zoals gezegd werden we getriggerd om naar De Trap in Rotterdam te gaan. Die staat er tot 19 juni ter promotie van de stad. Perfect om eens te oefenen! Want volgend jaar moeten we er minstens 5.000 betreden tijdens de Great Wall Marathon.

Direct uit ons werk stapten Chris en ik in de trein om deze trap te bestormen. Het is een fantastisch ding om te zien. Na 180 traptreden, 90 op én 90 neer, waren de spieren warm. Klaar voor een toeristisch hardlooprondje van 10km door Rotterdam!

Ik moet zeggen, het beviel me goed om in een nieuwe stad te lopen.

Zonder dat ik het door had, hadden we alweer 10km in de benen. Het was de bedoeling om een klein rondje te doen, maar ik moest zo nodig de route vergeten, en dat leverde meer dan 3km extra op. Natuurlijk was één keer de trap op niet genoeg, dus na een rondje Rotterdam beklommen we De Trap ter afsluiting nog maar eens, om vervolgens weer op de trein naar Utrecht te stappen.

Ons hardlooptripje in Rotterdam is natuurlijk niks in vergelijking met de Great Wall Marathon volgend jaar.

Het eerste wat ik dacht, nadat ik de volgende dag met spierpijn opstond was: dit kan ik niet alleen. Dus heb ik een hulplijn ingeschakeld. Met de hulp van een sportfysio duik ik vanaf nu minimaal twee keer per week de sportschool in. De eerste dag dat ik de sportschool binnenstap is het leg day, en loop ik na anderhalf uur zwetend en enigszins strompelend weer naar huis. Alle begin is moeilijk zullen we maar zeggen. Werk aan de winkel vanaf nu! Daarnaast maak ik de nodige kilometers buiten de deur. Ik moet immers benen krijgen die minimaal 5.000 traptreden en 42 km dienst gaan doen.

Een episch avontuur op weg naar de Chinese Muur

Elke week die sportschool in en weer datzelfde rondje hardlopen is niet echt episch. Daar hebben Chris en ik wat leuks op bedacht. We zijn het blog www.epicrunners.nl gestart. Niet alleen om te bloggen over ons verhaal op weg naar de marathon op de Chinese Muur, maar ook over onze hardloopavonturen. Elke maand een episch hardloopavontuur, dat is de afspraak die ik en Chris met elkaar hebben gemaakt.

De volgende epische avonturen staan alweer voor de deur. 9 juli 5.000 traptreden in de Amsterdam ArenA voor het goede doel. En op 4 september staan wij samen om 04.00 uur ’s nachts aan de start van een 32,8km-hardloopwedstrijd over de Afsluitdijk. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de Afsluitdijk opengesteld voor hardlopers, en wij zijn erbij!

Maar laten we eerlijk zijn. De 380 traptreden in Rotterdam waren echt en lachertje en de Afsluitdijk is zo vlak als het maar kan zijn. Ik zal het even voor je uitrekenen, het aantal traptreden in Rotterdam was nog niet eens 10% (7,4%) van het aantal traptreden op de Chinese Muur. Werk aan de winkel!

Op de hoogte blijven? Check Instagram en Facebook.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Column

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten