Connect
To Top

Polar A360: fitness tracker met ingebouwde hartslagmeter

Polar lanceert wearable met ingebouwde hartslagmeter voor 24/7 activiteitsmetingen.

De markt van horloges met ingebouwde hartslagmeter heeft per vandaag een nieuwe concurrent erbij gekregen. Polar lanceert de A360, een waterdichte fitness tracker die trainen op hartslag mogelijk maakt zonder hartslagband. Het device is uitgerust met een hoge resolutie kleuren-touchscreen en kan tegen spatje water.

Wat kan de Polar A360 allemaal?

Wat betreft functionaliteiten gaat het device head-to-head met de Garmin Vivofit, Fitbit en andere. Het legt de dagelijkse activiteiten van de drager vast: stappen, calorieën en workout. Het is de bedoeling dat de Polar A360 ook ’s nachts wordt gedragen voor een grondige slaapanalyse.

Polar’s global product director Marco Suvilaakso deelde het volgende met Competitor: “We developed our own algorithm for optical heart rate monitoring and optimized the hardware design to ensure the A360 meets the same accuracy and quality standards that Polar customers have come to expect.”

Geen GPS in de Polar A360

Met de A360 richt Polar zich niet zo zeer op de hardloper, maar meer op de algemene sporter. Het polsbandje heeft dan ook geen GPS-functionaliteiten. De fitness tracker is dan ook uitermate geschikt om je yoga-les, spinning sessie of krachttraining mee vast te leggen inclusief hartslag.

Op het moment van schrijven is het nog niet bekend wanneer het device te koop is in Nederland. Via polar.com/a360 blijf je op de hoogte.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Gear