Connect
To Top

Andreasbreuk Trail 2049

‘Minimal’ of maximale schoen-support? Muziek of vogelgefluit? Hartslagmeter of ‘luisteren naar je lichaam’? Quantified Self of ‘naked’? Het antwoord vond ik tijdens de Andreasbreuk Trail van 2049.

Na de eerste 40km van de Andreasbreuk Trail neem ik even plaats op de CloudCouch. M’n waardes worden upgeload en via de Foodzy+ Patch haal ik de benodigde mineralen en suikers binnen. Ook m’n vochtgehalte heeft een boost nodig. Nu het al jaren ruim 40 graden is in de zomer is die adiKeeper Hydro-Infusion onmisbaar. Snel bijstellen en weer op pad. Het tweede deel van de trail schakel ik van de Virtual Runner Buddy over naar de Smart Run Mode; ik heb een Tourify gedownload die me alles vertelt over hoe de 1.330m hoge Boxberg tot stand kwam tijdens de aardbeving van ‘37. Het is voor het eerst dat ik met onze Gear Gang mee doe aan deze trail, dan is het wel zo leuk dat ik vanavond als we de MyStreams terugkijken ook weet naar welk bijzonder stuk landschap ik kijk.

Net voordat ik weer door wil lopen komt ie naast me zitten. Aan alles zie ik dat hij er zo eentje is van de Barefoot Bende. Ik weet het nog, toen het begon. Het zal zo rond de jaren ’20 geweest zijn dat ze radicaler werden. Het begon met het afzetten tegen het geavanceerde schoeisel van toen. Daarna ging het verder. Uiteindelijk was zelfs de Sports Skin taboe. Toen de zorgverzekeraars besloten dat Barefoot Bende-leden geen premievrijstelling kregen als ze niet meededen met de HealthMiles-updates, werd de scheiding definitief en gingen ze hun eigen weg. Maar omdat de Andreasbreuk Trail dit jaar het thema heeft ‘Uit elke breuk ontstaat iets nieuws’, leek het de organisatie wel leuk om nu eens allebei de trailbonden uit te nodigen. In één wedstrijd welteverstaan. En dus zit ik in ineens naast zo’n wilde.

Of ik dat ook gezien had. Die arend. Die rondjes draaide boven bocht 8. Snel scroll ik terug op m’n InstaLens. Verrek. Mooi! Nou, hij had het dan misschien live gezien maar ik kan het net zo vaak terugkijken als ik wil. Ik bedank ‘m voor de tip. Als ik ‘m vervolgens complimenteer met z’n FootGloves breekt het ijs. Z’n vader bleek ook een Gear Gang-lid te zijn geweest. Een voorloper zelfs. Zoals een echte puber betaamt had hij zich afgezet. En daar waar ik altijd open heb gestaan voor de oerman-wijsheden van de Barefoot Bende, blijkt hij meer dan geïnteresseerd in met name mijn SocialMotivator en m’n Optimized Training System.

Weer 40km verder plonzen we beiden met onze Finish Badges (hij voor op z’n rugzak, ik op FaceSquare) in de Hot Recovery Tub. We hebben het laatste stuk samen opgelopen. Ik vertelde hem, ingefluisterd door m’n Smart Run Storyteller, alles over de Boxberg én over m’n gear. Hij daagde me succesvol uit om minimaal 10 km zonder adiDashboard te lopen en te genieten van hoe het is om je hartslag niet af te lezen maar echt te voelen. In het herstelbad gaat het uitwisselen van onze methodes gewoon door. En net als we op m’n skyScreen de compilatie van de trail kijken en via GoPro-LifeLive m’n vrienden willen volgen, springt het batterijtellertje naar 0%. Dat ze dáár na al die jaren nog niets op hebben gevonden…

[sws_grey_box box_size=”100%”] Love what you are reading? Volg Runner’s High op TwitterFacebook of Google+ en ontvang iedere dag looptips, inspiratie én natuurlijk de allerlaatste columns van Anton-Jan.[/sws_grey_box]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Column

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten