Connect
To Top

Report: UTMB / OCC 2014

Op 28 augustus 2014 stonden er 53 km door de Zwitserse en Franse Alpen op de agenda. Ondanks een goede voorbereiding werd het een epische dag. Ik legde mijn avontuur vast met een GoPro-camera.

Ruim een week geleden liep ik over de flanken van de Mont Blanc mijn twee ultra trail: de OCC tijdens de Ultra Trail du Mont Blanc. Op donderdag 28 augustus startte ik, samen met RUNNERS HIGH-auteur Anton-Jan Thijssen vanuit Orsières, Zwitserland voor 53 km inclusief vier bergtoppen van ieder rond de 2000 meter hoogte. Een dag voor de start dacht ik nog aan een eindtijd van rond de acht uur, dit bleek veel te hoog gegrepen.

Gewapend met een GoPro-camera trok ik de bergen in en legde ik mijn avontuur vast. Bovenstaande video is resultaat, een wedstrijdverslag van de 2014 editie van de OCC. Ondanks trainingsweken van gemiddeld 100 km en diverse dagtripjes naar de Ardennen en Teutoburgerwoud om stijgen / dalen te trainen, was ik bij lange na niet opgewassen tegen de route die de organisatie had uitgestippeld. Het werd een wedstrijd van epische proporties die ik niet snel zal vergeten.

Meer te weten komen over de route die ik heb gelopen en welke cols ik allemaal ik allemaal ben overgegaan? Check dan de onderstaande data. Download hier het .gpx-bestand (rechter muisknop, opslaan als…).

9 Comments

 1. Tim Baks

  aug 30, 2015 at 14:30

  Mooie prestatie, Martijn! Leuk dat ik je heb weten te inspireren. 🙂 Al een volgende trail op het oog? Gr. Tim – RH

 2. Martijn

  aug 29, 2015 at 20:22

  Vorig jaar rond deze tijd zag ik je filmpje! Ik was geinspireerd! Een jaar later zit ik met spierpijn op de bank, ook ik heb de OCC weten te overleven. Moet gezegd worden dat ik er 12 uur over moest doen, maar zonder ooit eerder een ultra, een marathon of laat staan een halve gelopen te hebben is het me gelukt! Thanks voor je inspiratie! Martijn

 3. Tim Baks

  sep 10, 2014 at 04:40

  Hé Jeffrey, dank voor de mooie comment. Inspireren, maar zeker ook informeren is waar het allemaal om draait bij RUNNERS HIGH. Gr. Tim – RW

 4. Jeffrey

  sep 9, 2014 at 20:42

  Mooi verslag wat een prestatie! Werkt heel inspirerend, niet alleen dit stuk maar de meeste posts op site. Big ups!

 5. Tim Baks

  sep 9, 2014 at 05:33

  Hallo Margot, dank voor de complimenten. Daar doe ik het voor. Gr. Tim

 6. Margot

  sep 8, 2014 at 07:09

  Wauw respect hoor! Heel leuke reportage!

 7. Tim Baks

  sep 7, 2014 at 18:50

  Dank Rudi en Stephan. Tot op heden nog nooit zoiets zwaars gelopen, maar het was (achteraf gezien) fantastisch. Een prachtige dag en fantastische natuur. Deze wedstrijd zal ik niet zal vergeten. Gr. Tim

 8. Stephan

  sep 7, 2014 at 17:46

  Respect man. Als ik het zwaar heb, denk ik vervolgens aan Tim.

 9. Rudi

  sep 7, 2014 at 05:42

  Mooie prestatie Tim. Respect! En mooie reportage weer!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Races & Reports

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten