Connect
To Top

Synchroniseer je hardloopdata met Tapiriik

Ben jij na iedere training ook meerdere trainingsplatformen aan het updaten? Tapiriik maakt een einde aan deze tijdrovende bezigheid en synchroniseert trainingsplatformen Runkeeper, Strava, Garmin Connect en Endomondo.

In januari ben ik exact drie jaar aan het lopen. In deze periode zijn er maar enkele trainingen die op de een of andere manier niet zijn gelogd. Mede door de exponentiële groei van het aantal trainingsapps en bijbehorende sites update ik momenteel op vier verschillende platformen mijn runs. Tapiriik maakt een einde aan deze tijdrovende bezigheid.

Tapiriik

Tapiriik is een project van Collin Fair (@tapiriik) en koppelt verschillende trainingsplatformen aan elkaar. Tapiriik maakt het mogelijk om Strava, Runkeeper en Garmin Connect met elkaar te synchroniseren. Je updatet Runkeeper op de normale wijze (bijvoorbeeld via de Runkeeper hardloopapp) en vervolgens zorgt Tapiriik ervoor dat deze training ook wordt opgenomen in Garmin Connect en Strava. Met Tapiriik kan je dus met minimale handeling op diverse trainingsplatformen actief zijn.

Strava, Garmin Connect en Runkeeper zijn niet de enige platformen waarmee Tapiriik uit de voeten kan. Endomondo, Sporttracker en Dropbox kunnen ook gekoppeld worden. Tapiriik stelt je in staat om met Runkeeper Strava te updaten en vervolgens gebruik je Strava om Garmin Connect te synchroniseren, die vervolgens de training opslaat in Dropbox.

Synchronisatietraject

Momenteel heb ik de volgende synchronisatietraject ingesteld: ik loop met TomTom Multi-Sports GPS-Horloge, deze training wordt automatisch toegevoegd aan mijn Runkeeper. Tapiriik zorgt vervolgens voor de synchronisatie van Strava en Garmin Connect. Dit traject heb ik nu meerdere keren doorlopen en het werkt vlekkeloos. Omdat ieder trainingsplatform een eigen algoritme gebruikt om bijvoorbeeld hoogtemeters te bepalen, zie je op dat gebied wel verschil in de data. Dit is niet anders dan wanneer je hetzelfde traject handmatig uitvoert met het uploaden van een gpx-bestand.

Tapiriik is gratis en je hoeft ook geen account aan te maken. Als je aan de slag gaat met Tapiriik moet je eenmalig de gewenste platformen koppelen zodat het bij de trainingsgegevens kan. Vervolgens definieer je jouw synchronisatietraject, dit doe je via de ‘reconfigure’ optie. Beide handelingen voer je eenmalig uit. Vervolgens kan je op iedere gewenst moment van de dag Runkeeper met Strava synchroniseren of Garmin Connect met Endomondo en vervolgens een backup maken in Dropbox.

Automatische synchronisatie

Er is ook een betaalde versie van Tapiriik. Het verschil met de gratis versie is dat je trainingsplatformen volledig automatisch gesynchroniseerd worden. En dat voor maar twee dollar, wat met de huidige wisselkoers nog geen € 1,50 is. Nadat ik meerdere succesvolle malen Strava en Garmin Connect had gesynchroniseerd via Runkeeper, heb ik mijn portemonnee getrokken. En zo hou je de dienst ook in stand.

Synchroniseer nu ook jouw Strava, Runkeeper, Endomondo en Garmin Connect met Tapiriik op www.tapiriik.com.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Hardloopapps