Connect
To Top

Infographic: Vijf voordelen van heuveltraining

Ontwijk jij liever heuvels tijdens je run? Niet doen! Sterker nog, omarm ze. Plan wekelijks een heuveltraining in, je wordt er een betere loper van.

Hills, hills, hills. Nee, Destiny’s Child is niet reunited voor een nieuwe versie van het nummer Bills, bills, bills uit 1999 (zo lang geleden alweer??). In verband met mijn aankomende ultratrail op het Mont Blanc-massief van 53K inclusief 3300 hoogtemeters zijn heuvels momenteel mijn trainingsfocus. En in ons platte landje kom ik er maar bekaaid vanaf.

Met de duinen op een kleine vijf kilometer afstand van mijn voordeur ben ik nog redelijk goed bedeeld, maar het blijft gericht lopen. Om je een idee te geven; gisteren liep negen keer de Kemperberg op en af met als resultaat een miezerige 189 meter. Nee, voor het echte werk moet je naar het zuiden en verder de landsgrens over. Daarom zal ik volgend weekend mijn tentje opslaan in omgeving Houffalize voor een trailtrainingskamp met op zondag deelname aan de 36 km lange Trail des Lutins.

Heuvels zijn niet alleen voor mensen die zich voorbereiden op trails in de Alpen, ook jij zou regelmatig een heuveltraining moeten inplannen. In onderstaande infographic vijf keer waarom.

Infographic: Vijf voordelen van heuveltraining.

Infographic: Vijf voordelen van heuveltraining.

Image: Flickr

1 Comment

  1. Karel Kolb

    jul 6, 2014 at 19:54

    Helemaal met je eens Tim, heuveltraining maakt je sterker en een completere loper. Mensen die op zoek zijn naar een voorbeeld van een heuveltraining kunnen mijn blog lezen. Enjoy! http://loopmeesters.nl/heuveltraining-voor-hardlopers/

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Hardlooptips