Connect
To Top

Waarom Ik Aanstaande Zondag Niet In Schoorl Loop!

Op Runner’s High probeer ik altijd met een positieve pen te schrijven. Berichten over ons alle zo geliefde hardlopen, met een bepaalde waardevolle inhoud. Helaas moet ik toegeven dat dit bericht een kleine bad vibe heeft. Misschien vind jij het wel een hoop gezeik. Dat kan en mag natuurlijk. Goed, zoals de titel van deze post al aangeeft. Ik loop aanstaande zondag niet in Schoorl!

Schoorl Run 2013

Affaire van de handdoek

Schoorl is een prachtig gebied om te lopen en veel bekenden doen mee. Dus waarom niet deelnemen? Vorig jaar heb ik in Schoorl, over half besneeuwde en met ijs bedekte paden 30 kilometer gelopen. De reden dat ik een jaar later Schoorl links laat liggen, werd mij direct na de finish aangereikt. In plaats van een mooie, glanzende medaille, kreeg ik een lelijk, grijs handdoekje in mijn handen gedrukt. Te klein om om je middel te slaan, te groot om in de keuken op te hangen als handdoek.

Tot op de dag van vandaag kan ik nog steeds geen sluitend antwoord bedenken op de vraag waarom je een handdoekje zou geven als aandenken. Dat ding ligt bij mij thuis op de grond in de badkamer. Deze is niet al te groot, dus als ik ook maar een klein beetje baldadig aan het plassen ben, urineer ik over het handdoekje. Lijkt me niet de gedachte achter een aandenken voor een loopevent.

Bij een medaille had zich een heel ander scenario afgespeeld. Deze wordt namelijk opgehangen in de woonkamer. Een speciale plek, direct naast een aantal hardloopaccessoires. Voor en na elke training, moet ik vanwege de accessoires op deze plek zijn. Ik kijk dan altijd even naar alle bling die ik in de afgelopen jaren bij elkaar heb gelopen. Fantastisch! Even een klein momentje; ik en mijn medailles. Als ik er genoeg heb vul ik er zo’n babyzwembadje mee en ga er een uurtje tussen liggen. “Swimming with the plaks” noem ik dat dan.

Medaille regels

Zoals je kan lezen, dat handdoekje heeft wat los gemaakt. Ik wil dit moment dan ook graag gebruiken om een aantal regels voor te stellen, dat hopelijk vanaf nu door alle organisaties wordt gehandhaafd.

1. Medaille! medaille! medaille!
Na de finish wil ik bling. Ik wil net zoals 50 Cent en al die andere stoere rappers een plak om mijn nek hangen en hem zo trots als een klein kind aan iedereen laten zien.

2. Ik train hard om een goede prestatie neer te zetten. Tijdens sterf ik een aantal malen. Daarmee ben ik – en de andere lopers natuurlijk – de meest waardevolle asset van een event. Een waardige beloning is daarom op zijn plek. De grootte van een medaille moet hierbij leading zijn.  Medaille voor 5 kilometer wedstrijd is bijvoorbeeld een stijlvolle maar subtiele medaille. Een marathon daarentegen is een mannelijk plak. Groot, robuust. Een weerspiegeling van het koningsnummer.

3. Als een event meerdere afstanden heeft, moeten er verschillende medailles zijn. Ik heb het niet over een wijziging in de gravering, maar fysiek een ander ding. Lopers onder elkaar moeten het kunnen herkennen. Ik wil er achteraf niet achter komen dat ik na ruim drie en een half uur zwoegen. Dezelfde medaille om mijn nek heb hangen als iemand die een kortere afstand heeft gelopen. Met alle respect, maar dat trek ik slecht.

Gelul?

Ik zal aanstaande zondag dus niet in Schoorl starten vanwege een handdoekje. Wat denk jij? Gelul of ben je het met me eens. Aan de medaille mag niet getornd worden. Erg benieuwd of er medestanders zijn die hetzelfde over deze kwestie denken.

Reageren mag in de comments na dit bericht, maar natuurlijk ook op Twitter of op Facebook!

3 Comments

 1. @tim_runnershigh

  feb 7, 2013 at 21:21

  Inderdaad een persoonlijke kwestie. Technisch shirt of buf zou ik ook nog wel iets mee kunnen. Iemand tweette zojuist dat hij ooit een fles deo heeft ontvangen. Dat gaat echt te ver wat mij betreft.

 2. thaisie

  feb 7, 2013 at 21:16

  Ik vind medailles zonde. Ik vind het mooi dat sommige events je korting geven als je hem niet neemt. Ze belanden in een la. Doe mij maar een shirtje of een buff van het event met naam etc. Daar heb ik meer aan en hecht ik meer waarde aan. Maar uiteraard is dat voor iedereen een persoonlijke questie ;-).

 3. Andrea

  feb 7, 2013 at 20:35

  Whahahahaa, geweldige humor! Ik heb ook liever een medaille, maar aangezien ik door mijn toilethanddoekjes heen ben… Eigenlijk wil ik dan 1 handdoek per gelopen km, 21 dus 😀

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Logboek

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten