Connect
To Top

Lang leven asfalt

Met ruim 50 km achter de rug en een protesterende linkerknie weet ik in de straten van Chamonix te bereiken. Het wederzien met asfalt is fantastisch.

De afgelopen maanden stonden zoals je misschien weet in het teken van een ultratrail van 53K over de flanken van de Mont Blanc. Afgelopen donderdag was het zo ver. Om 08:00 ’s ochtend vertrokken ik en 1199 andere lopers uit het Zwitserse Orsières. Op het menu stonden vier beklimmingen die uiteindelijk 3300 hoogtemeters zouden opleveren. Een niet te onderschatten avontuur.

Een dag voor de start haalde ik mijn startbewijs op en gaf ik deze enthousiaste voorbeschouwing. Ondanks dat ik de dag ervoor tijdens een testloopje in de bergen mijn hartslag flink hoog had laten oplopen, was ik me op het moment van de opname niet bewust van de heftigheid die deze bergtrail zou gaan worden. In een shot die uiteindelijk niet in de video is opgenomen zei ik zelfs: “Als ik ‘m binnen acht uur loop, ben ik een blij man.”

[sws_highlight hlcolor=”fbfac7″] Lees mijn gehele gastbijdrage op runandrearun.nl. [/sws_highlight]

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Latest

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten