Connect
To Top

Lobi da Basi

Twee maanden geleden liep ik mijn eerste ultra trail. Over twee maanden loop ik m’n tweede op de flanken van de Mont-Blanc. En hoewel m’n fysieke voorbereiding optimaal verloopt, had ik het de afgelopen twee maanden mentaal zwaar.

Twee maanden geleden liep ik mijn eerste ultra trail. Over twee maanden loop ik m’n tweede, op de flanken van de Mont-Blanc. En hoewel m’n fysieke voorbereiding optimaal verloopt, had ik het de afgelopen twee maanden mentaal zwaar.

In voorbereiding op m’n eerste ultra had ik twee dingen die me letterlijk en figuurlijk op de been hielden als het even tegen zat. Een kom-op-ouwe-jij-kunt-dit-mantra en het ontdekken van nieuwe plekken in de duinen, natuur en stad. Na de rustperiode die volgde op m’n eerste ultra waren deze twee zaken ineens weg. De kan-ik-dit-wel-spanning was na de prestatie in Bouillon logischerwijs verdwenen. De verwondering van anderen zakte weg, de trainingen werden routine, de routes bekend. Even was ik bang dat hardlopen geen ontlading meer voor me was. Even was ik bang dat m’n motivatie een knauw zou krijgen. En toen ineens was daar de redding. Muziek.

Lobi da Basi, de nieuwe van Typhoon. G. Love & Special Sauce. Herontdekte klassiekers van Led Zeppelin. Diep in mijn Hart-toppers van Hazes en de Nederpop van Doe Maar en The Scene. Ze hielpen me de afgelopen periode de trainingen door en hielden m’n gedachtes een beetje in toom. Urenlange muziek (afgewisseld met een podcast-cursus Italiaans en fluitende Kennemer-vogels) werkte als een soort surrogaat-motivatie want elke andere motivatie om op zaterdagochtend om 7uur de wekker te zetten voor een duurloop in de duinen zakte steeds verder weg.

Vandaag zat ik dromend voor me uit te staren. En terwijl de wijze teksten van Bruce Springsteen en een guilty pleasure van Duran Duran nog door m’n hoofd dwarrelden was het ineens stil in m’n hoofd. Ik hoorde en zag alleen nog maar de Mont-Blanc. Ik heb geen externe motivatie meer nodig, hij is er weer van binnenuit. Lobi da Basi, Liefde is de Baas. Mijn liefde voor het lopen is weer op volle kracht. Op naar de Alpen, voor een nieuw Runner’s High-avontuur op grote hoogte.

[sws_grey_box box_size=”100%”] Love what you are reading? Volg Runner’s High op TwitterFacebook of Google+ en ontvang iedere dag looptips, inspiratie én natuurlijk de allerlaatste columns van Anton-Jan.[/sws_grey_box]

1 Comment

  1. marijn

    jul 1, 2014 at 08:06

    Als je dan al eens de zin zou verliezen, gewoon naar de best-off video van de Mont Blanc Marathon video kijken. Andere race maar zelfde omgeving:

    https://www.youtube.com/watch?v=bu-QKIcTqy0

    Ik brand van verlangen, haha!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Column

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten