Connect
To Top

Review: Hipster van Nathan

Smartphone, bankpasjes en sleutels. Hoe neem je al die zooi comfortabel mee tijdens je run?

Review: Hipster van Nathan

De Hipster van Nathan voelt en klinkt vrouwelijk, maar de ‘heuptas’ is alles behalve dat. Here’s why…

Ik schreef onlangs dat ons ‘offline’ hardlopen in de afgelopen jaren rap is gedigitaliseerd. We uploaden onze run nog tijdens de cooling-down en om nog maar te zwijgen van de foto’s die er voor, tijdens en na worden genomen.

Persoonlijk neem ik het liefst zo min mogelijk mee tijdens een run.

Sleutel van de voordeur en aantal pasjes voor in het geval van nood, dat is ongeveer wat ik meeneem tijdens een loopje. Dit zijn wat mij betreft de essentials. Op het moment dat de afstand langer wordt komen er natuurlijk aantal dingen bij, maar voor een run tot negentig minuten zijn dit wel de ‘spullen’ die ik altijd op zak heb. Bijkomend voordeel is dat deze spullen prima in de pocket van mijn short past.

Maar voor een smartphone is dus geen plek.

En dat vind ik zo af en toe best jammer. Soms kom je op van die plekken of maak je dingen mee die je wilt vastleggen. En zonder pokkie op zak is het helaas pindakaas.

Ik zou ook met zo’n armband kunnen lopen, maar dat doe ik niet. In mijn begin dagen wel gedaan, maar al snel afscheid van genomen. Onding. 

Hipster van Nathan

Gelukkig bestaat er zoiets als de Hipster van Nathan, een elastieken band van zo’n acht centimeter breed (verschilt per maat) met diverse compartimenten. Het is naast de sportbeha denk ik een van de meest vrouwelijke producten op de markt, maar ik vind het een briljante uitvinding.

Hipster van Nathan

De Hipster ‘werkt’ als volgt.

De elastieken band trek je aan door er doorheen te stappen zoals je doet bij een hoelahoep. Het bevat drie vakjes waar je van alles in kan stoppen; van je sleutelbos en bankpasjes tot gels en smartphones ter grootte van de iPhone 6S.

Hipster van Nathan

Hipster van Nathan met iPhone 6S.

Het allermooiste van de Hipster? De elastieken band houdt al de spullen dicht tegen je lichaam en daardoor op z’n plek. Niks hupst heen en weer op de maat van je looppas en ook de band zelf schuurt niet.

Hipster voor de korte en lange runs

Sinds ik de Hipster heb, zijn er maar weinig runs geweest dat ik de band niet om had.

Hipster van Nathan

Hipster van Nathan inclusief de spullen die ik meenam tijdens de 25 km Koning van Spanje-trail.

Zo droeg ik de Hipster ook tijdens de zaterdagwedstrijd (25 km) van het Koning van Spanje-weekend. Waar ik naast sleutels, bankpasjes en telefoon (iPhone 5S) ook een gel en (lege) Salomon soft flask van 250 ml meenam in de Hipster. Gedurende de 140 minuten lange tocht geen probleem gehad what so ever.

En met de kennis van nu had ik de Vaalserbergtrail van zestig kilometer die ik onlangs liep, ook wel alleen met de Hipster van Nathan aangedurfd.

Ondanks dat ik nog nooit iets ben verloren uit de Hipster, blijf ik met een losse sleutel wel wat paranoïde. In een volgende versie zou ik dan ook graag een klein lusje willen hebben waar je een sleutel aan vast kan maken zodat je zeker weet dat je niks kwijtraakt.

De Hipster van Nathan is wat mij betreft een essential voor iedere loper. Of je nu een rustig loopje doet 30 minuten of langer op pad gaat, de Hipster is de manier om zonder heel veel gedoe eenvoudig wat spullen mee te nemen.

De Nathan Hipster is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en vanaf 23,95 euro onder meer te koop bij Futurumshop.nl.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

More in Gear

Runner's High maakt gebruik van cookies. Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten